Tietoa potilaalle

 

Koivikko-kodin henkilökunta on sinua ja läheisiäsi varten. Saattohoitokodin henkilöstö koostuu palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon keskittyneistä huippuammattilaisista, jotka tekevät parhaansa elämänlaadun tukemiseksi palliatiivisen hoidon eri vaiheissa.

Koivikko-kodin lääkärit tekevät potilaskierrot arkisin päivittäin. Iltaisin, öisin ja pyhisin lääkärit päivystävät puhelimitse. Näin lääketieteellinen apu on aina turvattu. Koivikko-kodin potilaana sinulle nimetään kaksi omahoitajaa.

Pian Koivikko-kodille saapumisen jälkeen toteutetaan hoitoneuvottelu omahoitajasi kanssa, jossa kartoitetaan tilanne, toiveesi ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Lääketieteellisen hoidon rinnalla käytettävissä on esimerkiksi psykologin, psykoterapeutin, papin, fysioterapeutin ja sosiaalityön palveluita tarpeen mukaan.

Lääkäreiden ja hoitajien lisäksi Koivikko-kodissa työskentelee oma emäntä, joka valmistaa ateriat alusta alkaen Koivikko-kodilla. Vakituiseen henkilökuntaan kuuluvat lisäksi toimistopäällikkö vastaten laskutuksesta, neuvonnasta ja vapaaehtoistyöstä sekä toimitusjohtaja vastaten koko säätiön ja Koivikko-kodin toiminnasta.

Hyvä tietää

  • Koivikko-kodilla voit käyttää omia vaatteitasi tai pukeutua halutessasi Koivikko-kodin vaatteisiin. Omissa vaatteissa on hyvä kiinnittää huomiota helppoon puettavuuteen ja mukavuuteen. Omat tossut ja kengät on hyvä olla mukana.
  • Koivikko-kodilla on sauna, johon pääset lempeisiin löylyihin myös suihkutuolilla tai pesusängyllä. Saunoa voit myös läheistesi kanssa, etenkin jos he yöpyvät vierelläsi.
  • Koivikko-kodilla on aina tarjolla syötävää. Halutessasi voit tuoda mukanasi omia pikku herkkuja tai juomia.
  • Koivikko-kodilla voit käyttää omaa tuttua matkapuhelintasi. Tarvittaessa lainaamme talon puhelinta. Koivikko-kodilla on käytettävissä kannettava tietokone, langaton verkkoyhteys sekä Elisa Viihde sovelluksella varusteltuja tabletteja (sis. AITIO ja HBO NORDIC).
  • Koivikko-kodilla voit lainata huoneeseesi erilaista musiikkia, kirjoja sekä äänikirjoja.
  • Mikäli haluat kuvia itsestäsi ja läheisistäsi Koivikko-kodilla, lainattavissa on pieni digikamera. Henkilökunta auttaa tarvittaessa. Kuvat voimme lähettää haluamaanne sähköpostiosoitteeseen.
  • Koivikko-kodin arjessa ovat mukana koulutetut, tarkoin valitut vapaaehtoistyöntekijät, jotka tekevät esimerkiksi hemmottelevia jalkahierontoja tai kasvohoitoja, seurustelevat, lukevat ääneen tai esimerkiksi ulkoilevat kanssasi vointisi salliessa.
  • Merkkipäivää tai muuta juhlaa voit viettää myös Koivikko-kodissa. Käytettävissäsi on Hiljainen huone, jos vieraita on useita. Läheisten keittiö on käytettävissänne halutessanne järjestää omaa juhlatarjoilua.
  • Koivikko-kodilla on erilaista ohjelmaa usein vapaaehtoisten ja vierailevien esiintyjien avulla toteutuen. Esityksistä tiedotetaan potilashuoneisiin. Läheisesi voivat halutessaan myös soittaa esimerkiksi pianoa vieraillessaan luonasi. Tämä ilahduttaa kaikkia talon potilaita.
  • Alueen seurakunnat vierailevat säännöllisesti Koivikko-kodissa järjestäen keskiviikkoisin kello 15 hartaushetken hiljaisessa huoneessa.

Kuuntele Riikan podcastit

Saattohoidossa oleville