``Milloin ystävyyden tiet sivuavat toisiaan, koko maailma tuntuu hetken verran kodilta``

Hermann Hesse

Saattohoito

 

Sairauden etenemisen myötä Koivikko-kotiin on mahdollisuus siirtyä hoitavan lääkärin lähetteellä.

Palliatiivisesta, eli oireenmukaisesta hoidosta puhutaan silloin, kun sairautta ei ole mahdollisuutta parantaa. Palliatiivisessa hoidossa on esimerkiksi syöpää, keuhkoahtaumatautia, sydämen vajaatoimintaa tai etenevää hermostosairautta sairastavia potilaita.

Sairauden etenemisestä ja saattohoitopäätöksestä on hyvä keskustella hyvissä ajoin hoitavan lääkärin kanssa. Koivikko-kodin saattohoitoyksikössä kivunhallintaan ja muiden oireiden hoitoon kiinnitetään erityistä huomiota ja potilaan omia toiveita kunnioitetaan. 

Saattohoito on Koivikko-kodissa aina yksilöllistä. Potilaan läheiset ovat tärkeä osa hoitokokonaisuutta ja kodinomaisuus luo rauhalliset puitteet yhdessäoloon läheisten kanssa.

Hyvä saattohoito suojelee jäljellä olevaa elämää. Näin potilas voi yhdessä läheistensä kanssa valmistautua lähestyvään kuolemaan sekä keskittyä vielä jäljellä olevaan elämään turvallisessa ympäristössä.

Hoitopäivämaksu

Hoitopäivämaksusta huolehtii potilaan asuinkunta. Potilaan omavastuuosuus vastaa julkisen sektorin asiakasmaksuja. Koivikko-kodin palveluita käyttäviä kuntia ovat Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi. Lähetteen lisäksi erillistä maksusitoumusta ei tarvita.

Koivikko-kodin saattohoitoyksikköön voi hakeutua myös itsemaksavana asiakkaana muilta paikkakunnilta.

Kuuntele Riikan podcastit

Mitä on saattohoito ja kuka sitä tarvitsee?

Miten voin auttaa saattohoidossa olevaa?

Saattohoidossa oleville